Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
 Pyetje Në Albanologji - Autorë Dhe Teza

Libra dhe CD / Letërsi Shqipe

Pyetje Në Albanologji - Autorë Dhe Teza

nga Botimenaimi

1.000 Lekë

Autori: Shaban Sinani

Titulli: Pyetje në albanologji - autorë dhe teza

Gjinia: Studime

Recensues: Teuta Toska, Adem Jakllari

Redaktor: Naim Zoto

Botues: “Naimi”

www.botimenaimi.com

Copyright: Autori

ISBN: 978-9928-109-55-2

Nr. i faqeve: 320

Libri “Pyetje në albanologji”, i sapopublikuar nga shtëpia botuese “Naimi”, merret me

autoritete, argumente e probleme të hershme e të sotme të albanologjisë. Krahas

identifikimit të imët të kontributeve të këtyre autoriteteve (A. Buda, Dora d’Istria, Hasan

Ceka, De Rada, Lef Nosi, Mahir Domi, Qemal Haxhihasani, Shaban Demiraj, Tahir

Dizdari, Vexhi Buhara, Matteo Mandalà, Maximilian Lambertz, Milan Šufflay etj.); krahas

tezave e hipotezave të tyre për çështje të tilla, si origjina e kombit shqiptar, historia

dhe gjuha e tij, eposi, folklori etj., autori, me modesti dhe me një stil elegant rigoroz,

duke marrë shkas prej pikënisjes, ofron të dhëna, gërsheton njohuri ndërdisiplinore,

hedh teza e hipoteza të reja, duke na bërë të kuptojmë jo vetëm zotësinë e tij, por duke

zbuluar vlera të reja tek ata për të cilët shkruan.