Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Sozia e diktatorit

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Sozia e diktatorit

nga Botime Pegi

650 Lekë

Titulli: Sozia e diktatorit

Autor: Lloyd Jones

Përktheu: Jonuz Kola

Gjinia: Roman, dramë

Viti i botimit: 2008

Numri i faqeve: 244

Më 1991-shin, kur komunizmi po shpërbëhej në të gjithë Europën Lindore, Lloyd Jones vendosi të bënte një udhëtim në gjysmën tjetër të globit, drejt vendit më të pashpresë, Shqipërisë. (Kryesisht u intrigua nga historia e një dentisti fshati, i cili kishte shërbyer rreth njëzet vjet si dublues i diktatorit shqiptar, në shfaqjet e panumërta publike të tij). Ajo çka Jones-i gjeti në çdo qoshe të Shqipërisë ishte një botë e papërkuluar, e pamëshirshme, e papajtueshme dhe e çuditshme, që vërtitej mes gjysmë të vërtetave dhe trillimeve. Një botë ku statusi i njeriut dhe shpesh jeta e tij varej nga “biografia”: dosja e Sigurimit e hapur për të, një biografi që ndryshohej për t’i shërbyer çastit.