Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Don Luciano

Verë / Verë e Kuqe

Don Luciano

nga Vera Ime

700 Lekë

D.O. La Mancha

Damiel, Ciudad Real.

Lloji i verës: E kuqe

Varieteti i rrushit: Tempranillo

Sasia e alkoolit: 12,5%

Përshkrimi

Don Luciano Tempranillo është një verë e kuqe e errët, intensive ngjyrë vjollce me reflekse blu.

Në hundë dalin në pah aromat tipike të varietetit si manaferra të kuqe, manaferra të pjekura dhe pyje mesdhetare.

Shija është tanike, e balancuar dhe e shijshme.

Përpunimi

Kjo verë është bërë vetëm me rrush Tempranillo të zgjedhur. Procesi i tharmimit zhvillohet në tanke çeliku inoxi, nën një kontroll temperature të rreptë. Tharmimi fillimisht zgjat 10-12 ditë. Gjatë kësaj kohe, mushti përzjehet në mënyrë periodike për të lehtësuar përftimin e materieve solide të frutit. Ky proces përfundon pas 7 ose 8 ditësh pas heqjes së bërsive.

Pas kësaj, vera e re ndërron enë dhe në qetësi, pret përfundimin e tharmimiti malolaktik.