Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret
Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret Shkrimi sekret

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Shkrimi sekret

nga Botime Pegi

700 Lekë

Titulli: Shkrimi sekret

Autor: Sebastian Barry

Përktheu: Eta Llambro

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2010

Numri i faqeve: 290

Në rininë e saj, Rozanë MekNalti ishte një nga vajzat më të bukura të Sligos. Në prag të të njëqindave, ajo shkruan për të kaluarën e saj dhe dorëshkrimin e ruan nën dyshemenë e drunjtë të dhomës. Ajo mëson që Spitali Psikiatrik Rajonal i Raskomonit, vendi ku ajo kaloi pjesën më të madhe të jetës, do të mbyllej dhe doktor Grinit, kujdestarit të saj, i ishte caktuar që të vlerësonte gjendjen e pacientëve dhe të vendoste nëse ata mund t’i ktheheshin jetës normale. Rozana përballet me një të ardhme të pasigurt. Doktor Grini kërkon që të zbulojë nëse Rozana është vërtet e çmendur, apo kanë qenë rrethana të tjera ato të cilat e kanë sjellë në Roskomon. Në përpjekje për të kuptuar njëri-tjetrin, ata fillojnë të zbulojnë sekrete të varrosura prej kohësh për veten e tyre.

Ky roman rrëfen për një histori epike të dashurisë, tradhtisë dhe tragjedisë së pashmangshme.