Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit
Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit Trashëgimia e Stonhenxhit

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Trashëgimia e Stonhenxhit

nga Botime Pegi

1.000 Lekë

Titulli: Trashëgimia e Stonhenxhit

Autor: Sam Christer

Përktheu: Lira Sejdini

Gjinia: Roman, triller

Data e botimit: nëntor2011

Numri i faqeve: 460

Libri Trashëgimia e Stonhenxhit është një debutim mjaft i suksesshëm i shkrimtarit Sem Krister. Vendi, të cilit ai i kushtohet, është i mbushur plot me mistere. Stonhenxhi është një monument antik që ngrihet madhështor në Pllajën Sallsberi, në jugperëndim të Anglisë. I ndërtuar rreth vitit 3100 para Erës së Re, origjina dhe qëllimi i tij mbeten temë debati në gjithë botën. Stonhenxhi është i përbërë nga gurë që formojnë një qark të jashtëm, një të brendshëm dhe një patkua brenda tij. Se ku u morën këta gurë dhe si u transportuan atje mbetet ende një enigmë. Gurët, që formojnë qarkun e brendshëm dhe patkuan, Blustons, peshojnë dy deri në tre tonë, pra janë shumë të mëdhenj për t’u transportuar nëpër zonat rurale, nëse janë lëvizur nga njerëzit. Trashëgimia e Stonhenxhit është një tablo e shkëlqyer e këtyre historive të fshehta dhe e kodeve të mistershme, që mbartin në vetvete të vërteta të dhimbshme. Plot me simbole, tension dhe detaje tërheqëse për historinë e njërit prej monumenteve më të mistershme të botës, Trashëgimia e Stonhenxhit është një sukses ndërkombëtar. Libri është përkthyer në 32 gjuhë të botës.