Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Parajsa është e portokalltë

Libra dhe CD / Letërsi Shqipe

Parajsa është e portokalltë

nga Shtepia Botuese Dituria

500 Lekë

Kategoria: Letërsi shqipe

Autori: Albana Shala

500 lekë

ISBN: 978 99943-46-99-8

Ky është vëllimi i dytë poetik i autores Albana Shala. Vëllimi i saj Papa dixhital, botuar më 2008, fitoi çmimin ¬kombëtar Migjeni, dhënë nga MTKRS-ja. Libri u botua edhe në gjuhën holandeze. Me këtë përmbledhje të re, autorja tregon se është e vendosur të vazhdojë rrugën e bukur të poezisë. Duke ruajtur stilin e veçantë të të shkruarit, përmes përjetimeve shumë personale, ajo provon të dalë jashtë skemave, duke sjellë mbresa të veçanta sociale, pa zhbirime ekzistenciale. Duke jetuar e punuar prej më se 15 vjetësh në Holandë, edhe në këtë vëllim, ajo paraqitet në një dyzim vlerash: sa një grua shqiptare e ¬fillimit të shekullit të ri, aq edhe një qytetare europiane e angazhuar.