Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit
Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit Damka e turpit

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Damka e turpit

nga Botime Pegi

800 Lekë

Titulli: Damka e turpit
Autor:
Nathanail Hawthorne

Përktheu: Amik Kasoruho

Gjinia: Roman
Data e botimit:
shkurt 2012
Numri i faqeve: 248

Damka e turpit”, libri që udhëhoqi revolucionin e romantizmit të errët vjen sot, kaq shekuj më pas, si një histori e vërtetë pasioni për moralin dhe shoqërinë. Ngjarjet e Salemit të dikurshëm, ku forca e mentalitetit të pazhvilluar të shoqërisë ndryshuan tërësisht jetën e një gruaje, vijon të japë leksione edhe në shekullin XXI. Ka diçka të magjishme në sekretin e Ester Prinit, që ndoshta vjen nga dashuria e parealizuar brenda saj, e cila vijon të shpresojë deri në momentin e fundit. E shkruar plot stil nga Nathaniel Hawthorne, “Damka e turpit” është një libër që të bën ta duash që në rreshtat e para. Edhe pse nuk është një histori e zakonshme dashurie, ai është një rrëfim për rolin e femrës në shoqëri dhe njohjen e të drejtave të kësaj gjinie. Mëkati i Ester Prinit është dhunimi historik i këtyre të drejtave, që kanë buruar nga konservatorizmi.