Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën
100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën 100 teste për të stërvitur kujtesën

Libra dhe CD / Libra praktikë

100 teste për të stërvitur kujtesën

nga Botime Pegi

800 Lekë

Titulli: 100 teste për të stërvitur kujtesën

Titulli në origjinal: 100 tests pour entraîner sa mémoire

Autori: Nën drejtimin e Dr.Bernard Croisile

Përktheu: Eldina Nasufi

Tipologjia: Libër praktik: shëndeti mendor - argëtimi

Data e botimit: Maj 2013

Numri i faqeve: 128

Një botim për të gjithë që përmban 100 teste, të grupuara në bazë të vështirësisë, për të na ndihmuar ta mbajmë kujtesën tonë të stërvitur.

Informacion i përgjithshëm rreth librit

Kujtesa jonë është një aftësi e domosdoshme, por jo gjithmonë ajo na përgjigjet kur dhe si duam: kujt nuk i ka ndodhur ndonjëherë që ta ketë fjalën “në majë të gjuhës”, të ketë vështirësi për të kujtuar emrin e dikujt që sheh apo të mos mbajë mend një numër telefoni? Nuk ka ndonjë recetë që bën mrekulli për problemet e kujtesës, por ka disa metoda që mund të përdoren në jetën e përditshme për ruajtjen dhe zhvillimin e kësaj aftësie. Mirëpo, nëse për t’i përvetësuar këto metoda na duhet të ushtrohemi, pse të mos e bëjmë duke u argëtuar?

Për të nxitur kujtesën tuaj nëpërmjet zbavitjes, ky libër sugjeron 100 ushtrime të larmishme në formë loje, të cilat stërvitin llojet e ndryshme të kujtesës (pamore, semantike, episodike, logjike etj.).

Për çdo ushtrim është treguar qëllimi dhe aftësitë që kërkohen e përmirësohen gjatë zhvillimit të tij: përqendrimi, nxjerrja e përfundimeve logjike, vëzhgimi, aftësitë e përdorimit të imazheve mendore, aftësia për të krijuar lidhje etj.

Në fund të librit do të gjeni zgjidhjet e ushtrimeve që do t'ju lejojnë të verifikoni përgjigjet tuaja dhe t'i riktheheni lojës përsëri për të qenë më të saktë herën tjetër.