Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Nesër në betejë mendo për mua

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Nesër në betejë mendo për mua

nga Botimet Dudaj

1.200 Lekë

Javier Marías

Nesër në betejë mendo për mua

Roman

Përktheu: Shpëtim Doda

Nr. faqe: 384

ISBN 978-9928-176-11-0

Çmimi: 1200 lekë

Javier Marías -bir i filozofit Julián Marías, i njohur për prirjet e tij republikane, dhe i shkrimtares Dolores Franco Marena - lindi në Madrid më 20 shtator 1951. Fëmijërinë iu desh ta kalonte në mërgim, në ShBA, për shkak të përplasjeve politike të të atit, të cilit iu ndalua deri edhe mësimdhënia në universitet, pavarësisht se ishte anëtar i Akademisë Mbretërore të Spanjës.

Pas kthimit në Spanjë, Marías mbaroi studimet për letërsi në Universitetin e Complutense-s dhe më pas u zhvendos për dy vjet në Londër, ku dha letërsi spanjolle në Oksford, për të nisur më pas jetën e shkrimtarit profesionist. Në vitin 2006 u bë anëtar i Akademisë Mbretërore të Spanjës.

Është fitues i shumë çmimeve letrare në Spanjë e nëpër botë.

“Te “Nesër në betejë mendo për mua”, Marías na jep një roman të shkruar sipas modelit të prozës filozofike që e hasim te Marcel Proust dhe Henry James... Krahas kësaj, na jep një panoramë historike dhe vetjake, tituj filmash dhe emra politikanësh, duke u shfaqur një shkrimtar i një lloji krejt tjetër.”

The London Review of Books

“Stilist, i ftohtë e mendjemprehtë... Marías-i është një talent befasues...”

The New York Times

“Javier Marías është një nga shkrimtarët që meriton çmimin Nobel.”

– Orhan Pamuk

“Një shkrimtar i madh.”

– Salman Rushdie

“Pa dyshim, shkrimtari më i arrirë i Spanjës së kohëve tona.”

– Roberto Bolaño

“Marías e përdor gjuhën njëlloj siç e përdor një kirurg bisturinë për të prerë shtresimet e mishit, me qëllim që të nxjerrë në dritë të fshehtat më të thella të atij që është specia më e çuditshme: njeriut.”

– Winfried G. Sebald

“Shkrimtari më mendjehollë dhe më i talentuar i letërsisë bashkëkohore spanjolle.”

Boston Sunday Globe