Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
E shtrenjta jetë

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

E shtrenjta jetë

nga Botimet Dudaj

1.000 Lekë

Alice Munro

E shtrenjta jetë

Tregime

Përktheu: Pranvera Xhelo

Nr. faqe: 320

ISBN 978-9928-176-10-3

Çmimi: 1000 lekë

Të shkruash për jetën, të shkruash për të dalë gjallë prej saj. Të mbahesh fort pas fillit të rrjedhës së fjalëve të tua e të mos e lësh të ikë. Ta tendosësh edhe një herë e të kthehesh tek esenca e rrëfimit. Ta mbyllësh, ndoshta, me një nyjë që bashkon katër pjesët e fundit të këtij libri që, siç thotë vetë autorja, janë “autobiografikë nga mënyra sesi ndihem, kryekëput e përfshirë, brenda ngjarjeve. Të parat e të fundit gjëra - dhe më personalet - që kam për të thënë mbi jetën time”.

Ja, kjo është gjithçka mbetet për t’u thënë, kjo është gjithçka që mund të gjejë lexuesi tek “E shtrenjta jetë”: gjurmët e një materiali radioaktiv, i rrezikshëm e i pushtetshëm, që ka përshkuar e dritësuar të gjitha historitë.

Alice Munro – fituese e çmimi Nobel për letërsinë në vitin 2013, u rrit në Wingham, Ontario. Ka botuar 13 përmbledhje me tregime dhe një roman. Ka fituar më se tri herë çmimin letrar Governor General’s Literary Award, National Book Critics Critics Circle Award, l’O. Henry Award dhe Man Booker International Prize.