Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka
Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka Merilini në tri kocka

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Merilini në tri kocka

nga Shtepia Botuese Morava

900 Lekë

Titulli: Merilini Në Tri Kocka
Autore: Isabelle Wéry
Përktheu: Urim Nerguti
Nr. faqeve: 15

MERILIN TËRKI shkruan një roman. Qysh në fëmijëri, tek ajo, u shfaq tërheqja për takimet romantike dhe zunë vend idetë e dyshes, bashkëpunimit, pakteve, “veprimeve dashurore” dhe partneriteteve miqësore. Gjatë kohës që shkruan këtë roman, ajo riviziton fragmente të jetës së vet dhe zhytet në kujtimet e takimeve të saj intime dhe të qarta. Merilini në tri kocka është një road-movie me tri akte: akti i parë i përket periudhës së fëmijërisë, moshës 6-8 vjeçe, pjesa e dytë asaj të rinisë dhe akti i fundit përcaktohet si “këtu dhe tani”. Kjo është historia e një eksplorimi dhe devijimi. Cilat janë format e ndryshme në të cilat mishërohet dashuria? Ç’është kjo çmenduri që papritmas i lidh së bashku dy krijesa për një moment të veçantë? Eksplorimi i Merilinit nuk njeh kufij. Ajo kërkon kudo ku e nuhat, duke përfshirë botën e njerëzve, botën e kafshëve dhe botën e bimëve.

“Besoj se kam shkruar një road-movie, duke përshkuar jetën e një vajze, Merilin Tërkit, që do të donte të ishte edhe burrë edhe grua, pastaj kafshë dhe diçka e vegjetacionit”.
— ISABELLE Wéry