Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
​Kryezoti i unazave - Besëlidhja e Unazës

Libra dhe CD / Letërsi për Fëmijë

​Kryezoti i unazave - Besëlidhja e Unazës

nga Botimet Dudaj

1.200 Lekë

John R. R. Tolkien

Kryezoti i unazave - Besëlidhja e Unazës

Roman

Përktheu: Ilir I. Baçi

Nr. i faqeve: 582

ISBN 99927-50-96-0

Çmimi: 1200 lekë

“Besëlidhja e Unazës”, është pjesa e parë e aventurës epike të J. R. R. Tolkienit, titulluar “Kryezoti i Unazave”.

Një hobitasi të vogël nga Krahina, Frodos, i besohet një detyrë e jashtëzakonshme: ai duhej të bënte një udhëtim të rrezikshëm në Epokën e Tretë të Dheut të Mesëm drejt Kullës së Zezë të Mordorit, ku duhej të shkatërronte Unazën e Pushtetit - e vetmja gjë që mund të parandalonte sundimin e lig të Kryezotit të Zi. Kështu nis përralla klasike e J. R. R. Tolkienit, e cila vijon me dy librat e tjerë: “Dy kullat” dhe “Kthimi i Mbretit”.