Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Të Vërtetat dhe të Fshehtat e Entropisë

Libra dhe CD / Libra Teknikë

Të Vërtetat dhe të Fshehtat e Entropisë

nga Botimet Dudaj

500 Lekë

Rexhep Meidani

Të vërtetat dhe të fshehtat e entropisë

Nr. i faqeve: 158

ISBN 99943-33-94-1

Janë disa dukuritë humane, pra jofizike, që autori i analizon dhe i interpreton mbështetur në konceptin jotermodinamik të entropisë. Njëra prej tyre është teoria e informacionit, e cila, ashtu sikundër trajtohet nga autori, pra nëpërmjet parimit negaentropik, pritej të luajë ende një rol të rëndësishëm në botën tonë në vitet që do të vijnë.