Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini
Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini

Libra dhe CD / Publicistikë

Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini

nga UET Press

1.200 Lekë

Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013. Autor Belina Budini Me parathënie nga Ismail Kadare Redaktor Valbona Nathanaili ISBN 978-9928-190-08-6

Çmimi 1200 lekë, f. 380, 230x160 mm

Botimi i parë: tetor, 2014

Libri i Belina Budinit “Tri kohë të Shqipërisë në Time”, tregon, veç të tjerash, se paradigm e kohës, është po aq e përshtatshme për tekste studimorë, sa ç’është e tillë për metafora poetika. Titulli është i bukur. Dhe jo vetëm titulli. Teksti ka prirjen ta shtyjë mendimin përtej asaj që lexon. Flitet për tri kohë të Shqipërisë, por lexuesi natyrshëm synon drejt një kohe të katërt, asaj që na vjen. Për këtë s’është nevoja e frazave shëlbyese të tipit: të mos mbetemi rob të asaj që shkoi, por t’i kemi sytë nga e ardhmja. Përftimi i kohës e ka të natyrshme si lëvizjen, si drejtimin e saj. Në këtë libër flitet për kohën e një vendi, thënë ndryshe, ç’ndodhte në vendin e quajtur Shqipëri dhe si pasqyrohej kjo mijëra kilometra larg në një nga revistat kryesore të krejt rruzullit tokësor.

Ismail Kadare