Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu
Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu

Libra dhe CD / Publicistikë

Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu

nga UET Press

1.000 Lekë

Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret. Autor Blendi Fevziu ISBN 978-9928-190-09-3 Çmimi 1000 lekë, f. 286 (me foto), 230x160 mm Botimi i parë: tetor, 2014

Inteligjenca natyrore e këtij njeriu ishte e mahnitshme. Edhe kur ia donte puna të gjykonte dhe zgjidhte probleme shumë të vështira dhe të huaja për të, ai rrallë gabonte. Sikundër edhe në shoqëri me njerëz shumë më të kulturuar ai nuk bënte kurrë figurë të keqe. Por përveç inteligjencës, ajo që i jepte atij epërsi të padiskutueshme mbi gjithë të tjerët ishte mungesa e çdo ndjesie. Ahmet Zogu as ka dashuruar, as ka urryer kurrë. Veprimi dhe sjellja e tij i nënshtroheshin gjithnjë kontrollit të ftohtë dhe praktik, udhëhiqeshin gjithnjë dhe vetëm prej interesave të tij... Eqrem Bej Vlora

Përmbajtja

Prolog/ Dasma Mbretërore. 27 Prill 1938/ Nga Burgajeti në Stamboll, fëmijëria dhe shkollimi. 1895 – 1912 / Nga Pavarësia tek “internimi” në Vjenë. 1912 – 1919 / Kongresi i Lushnjes dhe vitet e triumfit. 1920 – 1923 / Njeriu i 50 atentateve / Ngjarjet e 1924-ës. Ikja dhe rikthimi / Zogu dhe kundërshtarët e tij politikë Noli, Konica, Hasan Prishtina apo Bajram Curri / Shpallja Mbret dhe Oborri Mbretëror / “Koha e Zogut”. 1925 – 1939 / Zogu dhe grate / Kush ishte Ahmet Zogu? / Pushtimi i Shqipërisë / Në rrugët e Europës. 1939 – 1940 / Vitet e luftës në Angli. 1940 – 1946 / Zogu dhe Shqipëria komuniste / Vitet e fundit të Mbretit Zog / Vdekja e Mbretit /

Epilog. 15 nëntor 2012, 51 vjet më pas

Apendiks - Fotohttps://www.grepi.al/produkti/15946/ahmet-zogu-presidenti-qe-u-be-mbret-autor-blendi-fevziu

Bibliografi