Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Shkolla e Magjisë dhe histori të tjera

Libra dhe CD / Letërsi për Fëmijë

Shkolla e Magjisë dhe histori të tjera

nga Botimet Dudaj

800 Lekë

Michael Ende

Shkolla e magjisë dhe histori të tjera
(Roman)
Përktheu: Doreida Gedaj (Kafexhiu)
Nr. i faqeve: 288
ISBN 978-99943-0-189-8
Çmimi: 800 lekë

Në këtë vëllim janë përmbledhur tregimet, përrallat dhe disa poezi nga më të bukurat e autorit. Ende na merr me vete në Mbretërinë e Dëshirave, ku nëpër shkolla mësohet magjia. Bën humor me këmbënguljen e të vegjëlve, që pyesin për gjithçka. E në fund, bashkë me arushin pastërtor, na bën të përftojmë kuptimin e jetës. Në kaosin e vlerave të epokës sonë, bota fantastike e Endes mund të jetë një dritë e vogël në mes të mjegullës, nëse është e vërtetë, siç thotë vetë autori, se “kur një njeri humbet aftësinë për të fantazuar, humbet edhe vlerat më të thella që janë shumë të rëndësishme për t’i pasur në jetën e përditshme, për të krijuar dhe shpikur. Dhe nëse herë pas here nuk bëjmë një udhëtim nëpër fantazi, në kërkim të vlerave tona, ato do të humbasin përgjithnjë.”