Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi
Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi

Libra dhe CD / Publicistikë

Titulli i librit "Hëna e Shqipërisë" Autor Ben Blushi

nga UET Press

900 Lekë

Titulli i librit “Hëna e Shqipërisë“ Autor Ben Blushi Redaktor Valbona Nathanaili ISBN 978-9928-4181-6-6 Çmimi 900 lekë, f. 150, 135 x 205 mm Botues UET Press

Çfarë vendi do të jetë Shqipëria në njëqind vitet e ardhshme? Si do të jenë njerëzit e saj? Sa shumë, ose sa pak do të jenë ata? Çfarë drejtimi do t’i japim ne shoqërisë, ekonomisë, partive dhe shkollave në vitet e ardhshme? Do jemi më të ditur, apo më të paditur? Sa ndikim do kenë tendencat evropiane në të ardhmen e vendit? Do jemi të bashkuar me Evropën? Po me Kosovën? Nëse po, kur dhe nëpër çfarë procesi do të kalojmë? Si do të jetë gjuha jonë? A do flasim të gjithë shqip? A do e lexojme dot letërsinë që është shkruar në shekujt e kaluar? Sa do të jetë popullsia e Shqipërisë dhe ku do të jetë e përqendruar ajo? Si do jenë qytetet tona? Ku do jetojnë më shumë njerëz: në qytet, apo në fshat? A do kryqëzohet raca jonë? A do ketë shqiptarë të zinj? Po shqiptarë të verdhë? Kujt profeti do t’i binden ata?

Përmbajtja

Çfarë do të jetë Shqipëria në njëqind vitet e ardhshme? Çfarë i detyron popujt të lindin më shumë ose të mos lindin? Çfarë mund të ndodhë në të ardhmen tonë?

BASHKIMI ME EVROPËN

Çfarë është Evropa sot? / Në cilin drejtim po shkon Evropa? / Gjermanocentrizmi i Evropës / Izolimi i ri i Shqipërisë./ Izolatrikët / Të pasurit do të kundërshtojnë reformat

BASHKIMI ME KOSOVËN

Kosova do ta vonojë bashkimin me Shqipërinë / A do jetë Kosova një shtet më i rregullt se Shqipëria? / Varfëria do ta bëjë Shqipërinë më nacionaliste / Nacionalizmi me tre koka / Islami si organizim politik / Ndarjet e Evropës dhe turqizimi i Shqipërisë do të vonojnë bashkimin

PABARAZIA

A është e pamundur të kurojmë pabarazinë? Ku do jetojnë shqiptarët pas njëqind vitesh? Shqipëria e verdhë dhe e zezë/ A do flasim shqip në shekullin tjetër? / Shkolla. Djepi i injorancës? / Brezat e Shqipërisë. Optimistë apo pesimistë? / Një histori e shkurtër brezash / Pesimizmi shqiptar / Shqipëria po shkon në hënë / Diabetes mellitus