Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë
Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë Penelopa në Luftë

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Penelopa në Luftë

nga Botime Pegi

700 Lekë

Titulli: Penelopa në luftë

Titulli në origjinal: Penelope alla guerra

Autori: Oriana Fallaci

Përktheu: Beti Njuma

Zhanri: Roman

Data e botimit: Mars, 2014

Numri i faqeve: 232

Ky është romani i parë i Oriana Fallaci-t. I botuar për herë të parë në 1962 në njëmbëdhjetë vende të botës, te “Penelopa në luftë” autorja e re përshkruan me kurajo një dashuri antikonvencionale dhe kosmopolite. Është historia e një shkrimatereje të re, të dërguar në Amerikë për të gjetur frymëzim për subjektin modern të një filmi. Historia e një gruaje e cila, e huaj në Nju Jork, nuk ngurron të sfidojë padrejtësitë e një shoqërie maskiliste, duke u përballur me tematika, si: homoseksualiteti, aborti dhe integrimi racial, që janë aktuale edhe sot. Fallaci flet për veten, për takimin e saj me Amerikën dhe për idenë mbi Amerikën: atë të parën, iluzionin, dhe atë të mëpasmen, realitetin.

Libri, i përkthyer në dhjetëra gjuhë të botës, na paraqet një zë të ri dhe të fortë, pa komplekse dhe frikëra, ashtu siç ndoshta duhet të ishin të gjithë zërat e njëzetecavjeçarëve.