Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Locke

Libra dhe CD / Filozofi - Sociologji

Locke

nga Ideart Botime

600 Lekë

Locke

John Dunn

Përktheu: Erion Kristo
ISBN 978-99943-43-81-2
128 faqe
Çmimi 600 lekë
Tiranë, 2008

Xhon Loku, një nga filozofët më të mëdhenj anglezë të fundit të shekullit XVII dhe fillimit të shekullit të XVIII, në kryeveprën e tij Përsjatje mbi të kuptuarit njerëzor argumenton se njohja jonë mbështetet tek pëvoja dhe përftohet si e tillë kryesisht përmes shqisave; porse mesazhi që përçonte mendimi i tij për fat të keq u keqkuptua. Në këtë libër John Dunn-i tregon se si arriti Locke-u në përvijimin e teorisë së tij të njohjes dhe se si shtjellimi që ky i bëri vlerave liberale të tolerancës dhe qeverisjes së përgjegjshme arritën të përftoheshin si pjesë qendrore e mendimit të Evropës iluministe të shekullit të XVII.