Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Jung

Libra dhe CD / Filozofi - Sociologji

Jung

nga Ideart Botime

600 Lekë

Jung

Anthony Stevens

Përktheu: Erion Kristo
ISBN 978-99943-43-55-3
194 faqe
Çmimi 600 lekë
Tiranë, 2007

Anthony Stevens argumenton se aftësitë largpamëse të Jungut dhe spiritualiteti i thellë i tij kanë ndihur shumë njerëz të gjejnë një ngrehinë alternative vlerash kundrejt materializmit të zhveshur, i cili sundon në shoqërinë perëndimore. Kjo hyrje e shkurtër shpjegon qartë konceptet themelore të psikologjisë jungiane: pavetëdija kolektive, kompleksi, arketipi, hija, vetvetja, anima, animus dhe individualizimi i Vetes. Anthony Stevens shqyrton pikëpamjet e Jungut lidhur me subjekte të ndryshme si miti, feja, alkimia, ‘njëkohësia’ dhe psikologjia e dallimeve gjinore. Ai u kushton kapituj të veçantë fazave të jetës, teorisë së Jungut për tipat psikologjikë, interpretimit të ëndrrave, praktikës së analizës jungiane dhe akuzës së padrejtë se Jungu ishte dashamirës i nazistëve.