Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Antropologjia social – kulturore

Libra dhe CD / Filozofi - Sociologji

Antropologjia social – kulturore

nga Ideart Botime

600 Lekë

Antropologjia social – kulturore

John Mona ghan & Peter Just

Përktheu: Bashkim Shehu
ISBN 978-99943-776-6-4
168 faqe
Çmimi 600 lekë
Tiranë, 2007

Duke përdorur shembuj jetësorë nga përvoja e tyre në Indonezi dhe Meksikë, John Monaghan dhe Peter Just i japing lexuesit arsye se ç’do të thotë të jesh antropolog, duke përcaktuar gjithashtu edhe fushëpamjen që e bën këtë disiplinë të veçohet nga shkencat e tjera shoqërore. Autorët japin shpjegime të kapshme dhe konçize mbi pyetjet e “mëdha” ku janë përqendruar antropologët që prej zanafillës së krijimit të kësaj fushe të shkencës. “Ç’është unike në qenien humane? Si janë formuar grupet njerëzore – familjet, klasat, fiset, kombet – dhe ç’i mban ata të lidhur bashkë? Ç’natyrë ka besimi, shkëmbimet ekonomike, vetvetja”?