Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Gjumi i tokës

Libra dhe CD / Letërsi Shqipe

Gjumi i tokës

nga Ideart Botime

500 Lekë

Gjumi i tokës

Ali Podrimja

ISBN 978-99943-43-54-6
144 faqe
Çmimi 500 lekë
Tiranë, 2007

Ali Podrimja bën pjesë në bërthamën e poetëve që hynë në letërsinë shqipe në gjysmën e dytë të shek. XX dhe që - me dhimbje e mundime prometeiane – hapën udhën për një zhvillim të fuqishëm të poezisë sonë. Ali Podrimja është një shpirt e një mendje përherë në kërkim: në kërkim të lirisë, atdheut, njeriut. Janë këto temat më të rëndësishme, të cilave poeti do t’u kthehet sërish e sërish duke krijuar universin e tij poetik. Kosova është kryetema poetike e Podrimes. (Fatos Arapi) . Ali Podrimja qëndron “zgjuar si një engjëll mbrojtës mbi kokë-fatin e saj.” Ali Aliu