Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Gjurmë karmike

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Gjurmë karmike

nga Ideart Botime

600 Lekë

Gjurmë karmike

Eliot Weinberger

Përktheu: Lluka Qafoku
ISBN 978-99943-43-41-6
264 faqe
Çmimi 600 lekë
Tiranë, 2007

Gjatë njëzetë vjetëve të fundit, Eliot Weinberger e ka shtryrë esenë tepër larg kufijve të kritikës letrare apo gazetarisë personale, drejtë mbretërisë së poezisë dhe rrëfimit artistik. Plot intrigë, e megjithatë të shkruara e me një gjuhë të ngjeshur e filmike, esetë e tij jane vepra të imagjinatës, ku prapë të gjitha faktet janë të verifikueshme. Vepra e tij nuk i ngjan pothuajse asgjëje të shkrimtarëve bashkëkohorë, duke qenë njëkohësisht po aq dëfryese sa trillimi letrar dhe po aq e gjallë sa shkrimi poetik, me ndaljet e saj të papritura në qoshet më të pazakonshme të globit ose në çaste të harruara të historisë njerëzore, e kulturuar, politikisht e angazhuar dhe e karakterizuar nga një intelekt tepër i mprehtë ironik.