Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Largësia mes nesh

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Largësia mes nesh

nga Ideart Botime

500 Lekë

Largësia mes nesh

Fiona Sampson

Përktheu: Fredi Proko
ISBN 978-99943-43-24-9
104 faqe
Çmimi 500 lekë
Tiranë, 2007

Ky roman në vargje i shestuar bukurisht, hapet me një histori dashurie në krizë, shtillet përmjet humbjes, rrezikut dhe sfidës ekzistenciale, dhe përfundon me një akt dashurie në një rrafsh njëherazi sensual dhe të imagjinuar. Kjo dykuptimësi të fton t’i përjetosh dilemat e të dashuruarve si të ishin të tuat: A mund të përjetohet afërsia vetëm përmes largësisë? Sa prej identitetit tonë është thjesht rrëfim. Duke hulumtuar skajet e kuptimit, Sampson freskon të kuptuarit e poezisë si diçka që shkon tej rëndom-gramatikës. E ndikuar prej punës së poetes në rrymën e poezisë evropiane, Largësia Mes Nesh është një qëmtim i psikologjisë dhe seksualitetit të vendosur midis tensioneve të identitetit bashkëkohor Evropian.