Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Qyteti pa emër

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Qyteti pa emër

nga Ideart Botime

500 Lekë

Qyteti pa emër

Czeslaw Milosz

Përktheu: Mazllum Saneja
ISBN 978-99956-29-00-7
120 faqe
Çmimi 500 lekë
Tiranë, 2009

Poet, prozator, eseist, historian i letërsisë dhe përkthyes brilant i letërsisë polake, angleze, lituane, hebraike, greke, japoneze etj. Ai është një personalitet i letërsisë botërore, që me gjuhën e fuqishme të ironisë dhe sarkazmës, farsës dhe groteskes, zbuloi përmes artit poetik bukuritë dhe shëmtitë e realitetit të shoqërisë njerëzore. Qe nga viti 1960 Milisz vendoset përgjithnjë në SHBA, ku dha leksione si profesor i gjuhëve dhe letërsive sllave në Universitetin e Kalifornisë, në Berkeley dhe në Universitetin e Harvardit. Më 1980 Czeslaw Milosz nderohet me Çmimin Nobel për letërsinë si dhe marr titullin si një nder humanistet me të denjë të popujve. Vdiq në Krakov, në moshën 93 vjeçare, më 14 gusht 2004.