Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Mendje dimri

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Mendje dimri

nga Ideart Botime

500 Lekë

Mendje dimri

Wallace Stevens

Përktheu: Parid Teferici
216 faqe
Çmim 500 lekë
Tiranë 2008

Avokat dhe drejtues i një kompanie të madhe sigurimesh, poeti i madh amerikan e kërkoi poezinë jo në realitetin e përditshëm, por brenda vetes, duke thurur një rrjetë të veçantë e të habitshme aluzionesh dhe iluzionesh, ku idetë dhe mitet ushqejnë “fiksionin suprem”, në një botë ku vdekja nuk kursen as të bukurën dhe as Zotin. “Realiteti është një klishé, së cilës i shmangemi me anë të metaforës”.