Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Netë shqiptare

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Netë shqiptare

nga Ideart Botime

300 Lekë

Netë shqiptare

Joseph Luitpold Stern

Përktheu: Lindita Arapi
ISBN 978-99943-776-0-4
84 faqe
Çmimi 300 lekë
Tiranë, 2005

Diplomatët kanë misionin të tregojnë se punojnë për interesat e vendeve të tyre. Por, në të vërtetë, i shohin gjërat nga sipër si mizat mbi mbulesën e djathit, gumëzhijnë në automobilat e shtetit andej-këndej, vizitojnë njëri-tjetrin, përgjojnë njëri-tjetrin, konsultohen, e bëjnë mizën elefant, e kodojnë dhe e nisin me telegram në vendlindje. Parakalimi i herëpashershëm i personave të gjymtuar që shfaqet në shumë nga këto tregime, duket si metaforë e gjymtimit mendor që ka infektuar kohën tonë.