Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Lëkurëzeshkët me sy të florinjtë

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Lëkurëzeshkët me sy të florinjtë

nga Ideart Botime

300 Lekë

Lëkurëzeshkët me sy të florinjtë

Ray BraDbury

Përktheu: Erind Myrtaj
ISBN 978-99927-866-9-8
120 faqe
Çmimi 300 lekë
Tiranë, 2003

Ray Bradbury është një nga shkrimtarët amerikanë më të njohur në botë. Krijimtaria e tij përfshin romane, tregime, publicistikë, skenare filmash. Vepra e tij është shpërblyer me çmimet më të mëdha letrare, si Çmimi O’Henry, Çmimi Linkoln etj. Kritikët dhe lexuesit bashkohen në mendimin se 451 Farenhait (Farenheit 451 °) - përkthyer edhe në shqip në vitet ’80 - është kryevepra e këtij shkrimtari tepër aktiv deri në ditët e sotme. Megjithatë, tregimet e shkurtra, mbeten pjesa më përfaqësuese në krijimtarinë e këtij autori. Tematika e këtyre tregimeve sillet që nga realizmi kritik e deri tek futurizmi i subjekteve të së ardhmes. Shumë vepra të Ray Bradbury janë ekranizuar dhe përkthyer në gjuhë të ndryshme të botës.