Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Si t’i joshim gratë

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Si t’i joshim gratë

nga Ideart Botime

600 Lekë

Si t’i joshim gratë

Filippo Tommaso Marineti

Përktheu: Ilirjana Stinga
ISBN 978-99956-29-34-2
136 faqe
Çmim 600 lekë
Tiranë 2010

...Mund të duket sikur libri i Marineti-t që i paraqesim publikut është një sprovë cinizmi dhe trashamanësie., por askush më shumë se Marineti nuk i çmon gratë... Ai e lufton gruan jo për sa ajo është, por si produkt të pasionalitetit egoist të mashkullit oriental dhe të letërsisë romantike. Marineti ngulmon veçanërisht kundër tipologjisë së gruas fatale, snobe, ëndërrimtare, nostalgjike, marrëzisht dhe intelektualisht të ndërlikuar që banon dhe lexon romaet e D’Annunzio-s, si dhe kundër gruas lër-e-zër, hipokrite, fanatike, gjysmë-braktisëse që lexon dhe mbush romanet e Fogazzaro-s.