Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Fëmijë mbi humnerë

Libra dhe CD / Letërsi e Huaj

Fëmijë mbi humnerë

nga Ideart Botime

600 Lekë

Fëmijë mbi humnerë

Jerome David Salinger

Përktheu: Çelo Hoxha
ISBN 978-99943-648-6-3
216 faqe
Çmimi 600 lekë
Tiranë, 2004

“Fëmijë mbi humnerë” është një prozë e rrëfyer nga Holden Kolfilldi, djaloshi 16-vjeçar, i cili sapo është përjashtuar nga shkolla e tretë private, në përfundim të semestrit. Pjesa më e madhe e romanit është një rrëfim, herë tepër komik, herë me skena tragjike nga aventurat e tij në Manhatan. Holdeni është idealist deri në dhembje dhe ka vendosur të jetë i moralshëm në jetë. Ai i tregon së motrës se ka vendosur të jetë një “fëmijë mbi humnerë” - mbrojtës i fëmijërisë së pafajshme.