Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Njerëzit e shquar të antikitetit

Libra dhe CD / Letërsi për Fëmijë

Njerëzit e shquar të antikitetit

nga Ideart Botime

700 Lekë

Njerëzit e shquar të antikitetit

Ralda Forzin - Beverly Tavio

Përktheu: Sonila Meksi
ISBN 978-99927-919-8-5
168 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2004

Ky libër enciklopedik, i vyer si për ata që dinë, ashtu edhe për ata që duan të mësojnë ende, na paraqet njerëzit e shquar të lashtësisë që 3000 vjet para Krishtit. Leximi i tij është një zhvendosje në kohë drejt Mesopotamisë, Egjiptit, Greqisë së Lashtë dhe Romës - arenat e veprës së perëndive dhe veprimit të heronjve më të mëdhenj të të gjitha epokave, atyre hapësirave ku u ngjizën për herë të parë idetë mbi shtetin, qeverisjen, filozofinë, artin, mënitë dhe bashkëjetesat e qytetërimeve. Gilgameshi, Aleksandri i Madh, Dari I, Jul Cezari, Keopsi, Akenatoni, Sokrati, Katoni plak, Diokleciani, Konstandini, Soloni, Neroni, Versingetoriksi, etj., janë disa nga personazhet e kësaj enciklopedie.