Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Legjendat më të bukura vëll. 2

Libra dhe CD / Letërsi për Fëmijë

Legjendat më të bukura vëll. 2

nga Ideart Botime

500 Lekë

Legjendat më të bukura vëll. 2

Arian Leka

ISBN 978-99943-60-46-8
240 faqe
Çmimi 500 lekë
Tiranë, 2004

Në vëllimin e dytë të Legjendave flitet për heronjtë mitologjikë, të cilëve s’u mbeti gjurmë tjetër veç bëmave dhe emrit, lavdisë dhe veprave të mira që ata vinin mbi gjithçka. Ata ishin të gjithë bij perëndish, u ngjanin perëndive në shpirt, në shtat e në pamje. Heronjtë nuk trashëguan prej etërve pavdekësinë, por jetën e bujshme e të mbushur me zulmë dhe trimëri, si për të na dhënë shëmbëlltyra dhe vetëdijen se jeta, kur pasurohet me vepra, është edhe më e vyer se pavdekësia. Ata ishin të vdekshëm, por i pavdekshëm ishte njerëzimi që ruajti kujtimin e tyre.