Grepi.al - Platforme e sigurte per shitje dhe blerje online
Kushtrimi i të parëve

Libra dhe CD / Letërsi për Fëmijë

Kushtrimi i të parëve

nga Ideart Botime

300 Lekë

Kushtrimi i të parëve

Jack London

Përktheu: Erion Kristo
ISBN 978-99927-926-4-7
80 faqe
Çmimi 300 lekë
Tiranë, 2003

Kur njerëzit kërkojnë flori nëpër të ftohtin e veriut të Kanadasë, atyre u nevojiten qen, qen të mëdhenj e të fortë, qen që janë të zotë të tërheqin slita nëpër dëborën e pafundme, drejt minierave të arit… Bakun e rrëmbyen nga shtëpia e tij e qetë në Jugun e ngrohtë dhe e shitën për qen slite. Atij nuk i mbetej tjetër veçse t’i përshtatej jetës së re dhe të ashpër: si do t’ia bënte për të mbijetuar me gjithë atë ngricë, me tërë atë lodhje dhe pa ushqim, si të vraponte mbi dëborë, si të luftonte me të gjitha këto? Sepse, kur një qen i tillë rrëzohet në kacafytje e sipër, ai nuk ngrihet më kurrë më këmbë.